Blue Flower

Povodom obeležavanja svetskog dana mentalnog zdravlja Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti Gornja Toponica i Centra za mentalno zdravlje u zajednici Medijana, organizuju niz manifestacija koje pružaju priliku da se svi pokrenu radi zaštite i poboljšanja mentalnog zdravlja.

 

Manifestacija je započela brojnim sportskim aktivnostima pacijenata i koncertom grupe Lutajuća Srca i gostovanjem glumice Ivane Nedović, za pacijente bolnice.

4 DMZ

3 DMZ

6 DMZ

10. oktobra na štandu u centru grada specijalisti psihijatrije će davati savete vezano za unapredjenje mentalnog zdravlja.

 

U prostorijama Centra za mentalno zdravlje u zajednici Medijana, u 12 časova će se održati centralno obeležavanje svetskog dana mentalnog zdravlja sa brojnim zvanicama i u prisustvu pacijenata.

 

Naš stav je da je potrebno kreirati okruženje u kome se mentalno zdravlje poštuje, čuva i unapredjuje, gde svi imaju podjednake mogućnosti da ostvare mentalno blagostanje i ljudska prava, i da svako može da dobije zdravstvenu zaštitu koja mu je potrebna.